Günlük SEO Çalışması

Günlük SEO Çalışması

SEO İş Listesi


Search Console İçinde Yapılması Gerekenler

- Search Console'da Arama Trafiği altındaki Search Analytics panelinden çalışılan anahtar kelimeler için anahtar kelime gösterim, tıklama ve sıralama istatistiğinin incelenmesi.
Burada anahtar kelimelerin konumları ve tıklanma oranlarının yanı sıra o anahtar kelimenin yönlendirdiği sayfaların da incelenmesi gerekir.

- Search Console ekranında Arama Görünümü altında HTML Geliştirmeleri panelinde Meta açıklamalar ile ilgili hataların düzeltilmesi
Bu panelden site içindeki Yinelenen Meta Açıklamalar, Uzun Meta Açıklamalar, Kısa Meta Açıklamalar, Eksik Başlık Etiketleri, Yinelenen Başlık Etiketleri, Uzun Başlık Etiketleri ve Kısa Başlık Etiketleri gibi çeşitli uygulama hataları görüntülenir.

- Google Dizin Durumunun denetlenmesi.
Burada dizine eklenen sayfa sayısını ve robots.txt dosyanız tarafından engellenen sayfa sayısını görebilirsiniz, Ayrıca URL kaldır bölümünden istemediğiniz linklerin arama sonuçlarından ve Google indeksinden kaldırılmasını isteyebilirsiniz.

- Tarama Hatalarının denetlenmesi.
Buradan 404 ve 500 gibi standart hataların denetimini yapabilirsiniz. Google botlarının tarama istatistikleri, ve robots.txt dosyanızın test edilmesi gibi işlemleri yapabilirsiniz. Google gibi getir özelliğini kullanarak sayfalarınızın Google botları tarafından nasıl göründüğünü görebilir; isteğe bağlı olarak indekslenmesi için talimat verebilirsiniz. site haritaları kısmından sitemap.xml dosyanızı ekleyebilir, güncelleyebilir ve hatalarınız denetleyebilirsiniz.


Saygılarımla...
Turgut Arslan

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amazon Affiliate Marketingte Yapmamanız Gereken 7 Şey

JavaScript ile Mesai Sayacı